Google+ Followers

M&M Cookies & Cheesy Cookies




Tempahan untuk raya dah dibuka..biskot faveret Qisya, Faiz & Qaira hehehe...M&M Cookies dan Cheesy Cookies..sapa nak order wassap jer...utk bff yang order special price okey...

Red Velvet Cake for my Bestfren


Assalamualaikum kwn2...hari ni nak share gambar Red Velvet Cake, order dari BFF Vithyani ...Order dibuat sebulan awal...so mmg ade mase nak buat cake toppers nie...Vee Request utk tulis mcm2 atas kek..dia tak tau yg handwriting ku ni mmg mcm doktor kan ehehehe...pikir punye pikir last2 recycle kadbod DIY yg mmg banyak simpan kat umah...apelagi utk kwn baik takpe la penat lelah ckit...ni lah hasilnya Red Velvet Cake...biase jer kan huhu...

Congo Bar Faraway


Alhamdulillah menjadik jugak Congo Bar Faraway versi diri sendiri...dia macam brownies ckit tapi tak dela se chewy mcm brownies tu..ala-ala mcm brownies campur biskut...suka hati letak kacang bagai, coklat mmg banyak giless...cuma gula dikurangkan agar ianya tidak terlalu manis...resepi yang dah lama tersimpan rapi dalam buku tapi baru sekarang ade mood nak membaking..so apelagi joom layan

Fruits Custard




Hari ni hari yang paling rajin..macam2 dessert dikeluarkan dari dapur masterchef hehehe....mula2 biscotti, pastu pavlova dan terakhir sekali custard buah-buahan...gambar pavlova takde yer..sbb dah dibelasah awal2 oleh bebudak kat dapur ku itu..nages mak...gambo custard ni jela sempat di ambil oleh ku huhuhuhuh....jom layan gambo yang tak bape nak profesional nie...

Blue Ombre Cake

Alhamdulillah dengan jayanya berusaha membuat Ombre Cake untuk Birthday si Faiz...yg ke 3 tahun rasenye hehe....joom layan cake comel faiz...

Strawberry Chocolate Cupcakes

Strawberry Chocolate  Cupcake order dari Aida Sri Petaling.....terima kasih banyak2 yer...almaklumlah sedaya upaya g cari strawberry kat merata tempat..strawberry ade tapi tak fresh sgt..last2 g beli kat tesco..huhu jauh giles pusing sampai tesco...adoii

Red Velvet Cupcakes


Assalamualaikum...dah lama tak memblogging..bersawang betul rumah ini aduhhhhh..nak wat clearance malas..adoii apasal la malas sgt..kali ni projek membaking Red Velvet Cuppies untuk birthday..jom layan...

Projek Meroti






Dah lama rasenye tak jumpa Mr Breadmaker ni..kesian dia sorg2 kat atas tue tak digunakan..alang-alang ade bahan2 gagahkan diri jugak la nak meroti ni..main campak2 jer pastu jadik huhu..layannnnn

Caramel Cake


Caramel Chocolate Cake for myLuv

Demam Pavlova!!!


Pavlova lagi


Smlm member2 opis request wat pavlova nihh.alkisahnye ade 2-3org yg x penah mkn menatang ni...dgn kesungguhan yg x bape nk ade ni, aku gagahkan jugak buat menatang ni hehehe...malangnya strawberry n blueberry dhkehabisan d giant, jdi terpaksala minta gadis2 opis belikan buah buahan yg sewaktu dengannya..aku bjaya sambar anggur n kiwi jer . joommm layan gambo2 yg pastinya membuat jiwa anda tergoda ahakssss..adiosss

Angry Bird Cuppies



Angry Bird Cupcakes - Order dari Suraya Bukit Jalil, thx suraya wlaupun order last minute dpt jugak wat cuppies nie, nasib bek x bz sgt time tue..





Final Touch-up Pavlova

close up ckit bgi sumer terliurrr....hahaha i loikkke

ni la rupenyer pavlova yg dh siap..walawehh meleleh beb..







Pavlova Meringue Base

Pavlova Meringue Base- fuhh nama mcm org russia byk sgt 'v' berbelit2 nk sebut nyer - myLuv panggil Dealova hehehe... Request frm my collegue..aku pun tak penah mkn menatang nie, tpi nmpk cm sedap..

tpi ni blum letak whip cream n fresh fruits lagi..tggu la kemunculannye nnti..

adioss dealova